Kosár tartalmának betöltése...
Kosár tartalma Vásárlás
Részösszeg: Ft

Frau Gruber

Gertraud Gruber története

Neve már hosszú évek óta márkanév is egyben. Gertraud Gruber több mint hat évtizede foglalkozik természetes alapokon nyugvó klasszikus szépségápolással. Sőt, ezen felül holisztikus világképével, teljességben gondolkodva, kezdettől fogva nemcsak az arcra és a testre fókuszál, hanem a szellem és a lélek harmóniáját is bevonja kezeléseibe. Gertraud Gruber megalkotta a nyugodt környezetben történő, gondoskodó, rendkívül élvezetes, holisztikus, preventív szépségápolás ideáját, 1955-ben pedig megalapította Európa legelső szépségfarmját Rottach-Egernben, a Tegern-tó partján, ahol évente több mint 5000 hölgyet kezelnek a szépségkúrák keretében.
A Gertraud Gruber szerinti teljességkozmetika alatt máig a megelőző egészségápolás értendő, összetéveszthetetlen kezelések egészséges táplálkozással, tudatos mozgással és belső harmóniára való törekvéssel kéz a kézben. A gyökerek, tradíciók megtartása mellett rendszeresen új összetevőket, új gyártási és felhasználási módokat, metódusokat alkalmaz.

Gertraud Grubert ma a német szállodaipar példátlanul sikeres wellness trend megteremtőjeként tartják számon.

Mottója: “Aki nem akar nap, mint nap jobbá válni, az nem akar igazán jó lenni”.

 

Gertraud Gruber életútja

1921-ben Münchenben született, fiatal éveiben táncosnőnek készült. A háború azonban kettétörte iskolai éveit a híres Isadora Duncan iskolában. Gyógytornász lett, és a katonák háborúban szerzett arcidegi sérüléseinek speciális kezelésére szakosodott.

Innen már csak egy lépés vezetett ahhoz, hogy a háború után elvégezze Friedl Groh kozmetikai iskoláját. Nem sokkal később férjhez ment, és már együtt telepedtek le Rottach-Egern-ben 1949-ben. Kozmetikusként kezdett el dolgozni, krémeit, készítményeit – olajok és vitaminok hozzáadásával – maga állította össze kis laborjában.

 

farmA farm     

1955-ben megalapította Európa Első Szépségfarmját, amely kiépítve, kibővítve és átfogó wellness-lehetőségekkel felszerelve a mai napig 100%-os telítettséggel működik.

A farmon jelenleg – több házban elosztva – 130 ágy fogadja a vendégeket.

Számos vendég, közöttük rendszeresen visszatérő törzsvendég a világ minden részéből, valamint a művészeti, gazdasági és társasági élet hírességei nagyra értékelik az egyedülálló és mindemellett mindig egyénre szabott kezelési módszereket.
Élvezik a gondoskodás és biztonság érzését, valamint a valódi, meleg szívélyességet, amelyet Gertraud Gruber és a farm szakemberei minden egyes vendégnek közvetítenek.

 

Megelőzve a trendeket

Mottójához híven Gruber Asszony figyelemmel kíséri a kozmetikai piac innovációit, amelyekből alapos szakmai átgondolást követően, szelektálva beépít készítményeibe, metódusaiba.  Mindenekelőtt ráérez az új trendekre, vizsgálja az új ismereteket, amelyeket ő – egyszerűen meggyőződésből – következetesen integrál a farm életébe és kozmetikusainak képzésébe. Dr. Vodder első tanítványainak egyikeként Gertraud Gruber már 1957-ben diplomát szerzett manuális nyirokdrenázsból.

A 60-as évek elején Selva Raya Yesudian révén rátalált a jógára, nem sokkal később megszerezte az oktatásra való jogosultságot a Németországi Jógaoktatók Szakmai Szövetségében.

A feng-shui kritériumoknak megfelelően emelt jóga pavilon éppen úgy hozzátartozik a farmhoz, mint a Qi Gong, a Shiatsu, a meditatív tánc és a hangterápia. A klasszikus kozmetikai kezelésekhez – Hydrowellnes plus, energetikai lifting, bio-release fejmasszázs, idegpályamasszázs, nyirokdrenázs – ajurvédikus módszerek csatlakoznak. 1997 óta szerepelnek a szépségfarm konyhájának étlapján a vitálanyag-dús táplálékok és a speciális farm-diéta mellett bázikus ételek is, valamint orvosi felügyelet mellett adható, egész hétre való bázikus menü is.

 

Ma és holnap

Elsőnek lenni azt jelenti: a megfelelő időben jelen lenni. Ez vezérli 1996 óta a Gertraud Gruber Kosmetik minden tevékenységét. A cég minden lépése a tudatosság és a nyitottság jegyében történik a vállalat jövőjének biztosítása érdekében, ugyanakkor hűen saját szellemiségéhez.

A képzések tekintetében – amely mindig is Gertraud Gruber szívügye volt – mindig előre tekint: 1999-ben a házi oktatási központ új helyiséget kapott. Az alap, haladó és profi szemináriumok során itt évente 1000 kozmetikust oktatnak, illetve képeznek tovább.

Napjainkban Németországban, Ausztriában, Dél-Tirolban és Svájcban, Magyarországon és Ázsiában több, mint 1500 kozmetikus praktizál a teljességkozmetika koncepciója szerint, Gertraud Gruber módszereivel és készítményeivel.

Számukra, valamint számos szálloda és szépségfarm számára a zöld Gruber-rózsa márkajelölése, egyedülálló és megbízható kulcs a sikerhez.

Kitüntetések: 

  • 1971 Asta-Poppelsdorf-érem, a Német Kozmetikusok Szövetségének legmagasabb kitüntetése
  • 1985 Szövetségi érdemkereszt a németországi kozmetika fejlődéséért és annak elősegítéséért végzett kimagasló érdemekért
  • 1985 Rottach-Egern község díszoklevele
  • 1986 Állami kitüntetés a bajor gazdaságért végzett különleges érdemekért
  • 2001 “ A Life of Beauty”, A Beauty International díja a professzionális kozmetika területén nyújtott kiváló teljesítményért és életmű méltányolása (első díjkiosztás)
  • 2004 „Arany függőágy” díj a „Haasers magazin Wellness-Urlaub” által, a szépségfarm fogalmának megalkotásáért, illetve életre szóló teljesítményének elismeréséért
  • 2005 Rottach-Egern díszpolgára
  • 2006 Bajor Érdemrend
  • 2011 Gazdasági Életműdíj, Felső-Bajorország Miesbach járás által
  • 2014 BEAUTY FORUM KITÜNTETÉS ‘Prix d’honneur de la beauté’ élethosszon át elért eredményeinek elismeréséért